TED 2

“Sprostý méďa je zpátky”

První díl s tímhle nahláškovaným chlupáčem byl hodně fajn komedie. Seth MacFarlane (Family Guy, American Dad) vehnal do komediálních vod nové – erkové – vlny a my se při ujetých patáliích Johna s Tedem (Mark Wahlberg a Seth MacFarlane) královsky bavili. Kdo by nechtěl zapařit s Flash Gordonem? Uplynuly tři roky a my tu máme pokračování. John je osamělejší než kdy dřív a Ted se žení. Navíc chce děti a to způsobí průser, kdy se Ted ocitne před soudem, aby prokázal, že je osoba a ne jen věc – majetek.

ted-2-image

A v tom tkví celá zápletka. Protože je Ted plyšák, nemá jaksi rozmnožovací “schopnosti” a proto se se svou ženou rozhodnou, obstarat dítě jinak. Sled ujetých událostí vyústí v tom, že je Ted předvolán k soudu, aby dokázal, že není hračka. Dostane přiděleného advokáta, kterým je zkouřená Amanda Seyfried. S Tedem i Johnem si padnou do noty a začnou se bít za Tedova práva. No. A to je asi tak nejzajímavější na celém příběhu. Objeví se Morgan Freeman i Giovanni Ribisi, jako přitroublý záporák Donny z předchozího dílu (a je asi stejně důležitý, jako posledně – vůbec jsem si jeho postavu nepamatoval).

Ted-2-Photo-4

Film přeskakuje z jednoho místa na druhé, jen aby mohl předvést plejádu vtipů a scének, které si MacFarlane navymýšlel. Většina z nich je pravdu zábavná a nebojí se dělat si legraci opravdu z ničeho. Chrlí jedno přirovnání a narážku za druhou a třeba takový Jurský Park mě dostal ze všeho nejvíc. To bylo opravdu vytěžené na sto deset procent. Jinak je ale Ted 2 bohužel až příliš narychlo splácaný dohromady. Jakoby se MacFarlane po propadáku s předchozím filmem Všechny cesty vedou do hrobu bál, že přijde o svou star power a vrhnul se na pokračování svého hitu s příliš horkou jehlou. Ted 2 je navíc komedie a jako komedie by se měl držet ve stopáži kolem 90 minut, aby vtipy stále bavily a divák se mezi nimi nezačínal nudit zbytečným povídáním. Ted 2 má minut 115 a to je opravdu hodně.

Ted-2-Photo-5

Celkově jde ale i tak o zábavnou podívanou, která sice chvílemi nudí, ale jindy zase náramně pobaví. Přisprostlá “erková” komedie, na jakou jsme od MacFarlana zvyklí. Wahlbergův přisprostlý, ale hodný blbeček baví, Ted hláškuje kudy chodí, Seyfried kouří trávu z dýmky ve tvaru penisu. Prostě klasika. Pokud bude ještě nějaké “příště“, prosil bych, aby věnovali víc důrazu na příběh – ať to klidně napíše někdo jiný – a zkrátit délku.

JESTLI SE LÍBILA JEDNIČKA, BUDE SE LÍBIT I DVOJKA.

6/10

ČSFD
IMDB
RottenTomatoes

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑