PIXELS

For the love of God and all that is holy

Adam Sandler už fakt neví, co by roupama.
Jeho nejúspěšnější film za hodně dlouhou dobu je ten, kde jenom dabuje, takže se na něj nemusíme dívat. A já se přiznám, že jsem ho měl ještě pár let nazpět docela rád. Neviděl jsem od něj všechno, to chraň ruka Páně, ale třeba takový The Longest Yard, Reign Over Me, nebo i ten přitroublý Click jsou opravdu pohodové kousky. O guilty-pleasure Little Nicky: Satan Junior se nemusíme vůbec bavit. Co nám ale dává posledních pár let je zralé na pěst a úřady by mu měly sebrat občanku. Pixels jsou další z mnoha důvodů.

V roce 1982 proběhl světový šampionát v Arcade hrách (účastníci ale byli pouze americké děti) a celé to natáčelo NASA, aby mohli záznam vložit společně s mnoha dalšími ukázkami naší kultury do vesmírné sondy a tu vystřelit vstříc hvězdám, aby ukázali jiným živým formám, jak moc jsme hustý a cool. Jenže mimozemská forma života si tuto sondu vyložila jako vyhlášení války a tak vytvořila armádu videoher, kterou vyslala k Zemi a pokud Země prohraje tři bitvy, ztratí tím tři životy a bude vyhlazena.

Dementnější film široko daleko nenajdete. Možná ta nová Fantastická čtyřka, nebo restartovaný/nerestartovaný Hitman měli stejně, nebo možná o pár desetinek stupně dementnější scénáře. Ale aspoň se to nějakým zvráceným způsobem “snažilo” nevypadat tak tupě.

A co že se v tomhle filmu vlastně děje? V podstatě totální hovno. Mám dojem, že pokud od filmu v jakýkoli moment odejtede na záchod a vrátíte se za pět – deset minut, o nic nepřijdete a váš čas mimo plátno bude aspoň produktivní. Sandler tu má zase svoje staré známé, takže v roli prezidenta Spojených státu najdeme Kevina Jamese (Paul Blart: Mall Cop, Hitch, Grown Ups 1&2, Here Comes The Boom… etc.), nebo je tu i Josh Gad (Kutcherův Jobs, Wish I Was Here, Forzen). Velkou roli tu má i Peter Dinklage aka Tyrion Lannister, nebo kočka Michelle Monaghan (Mission Impossible 3, Source Code, Kiss Kiss Bang Bang) a té je mi teda líto asi nejvíc. Dinklage má svou Hru o trůny, ale kam musí vaše kariéra spadnout, když hrajete ve filmu se Sandlerem? Účty se hold nějak platit musí.

Ale tihle herci se aspoň “snaží”. Za to Sandler celou dobu vypadá, jakoby se nudil, nebo nevěděl kde se to sakra ocitl, ale šel s “flow”… a nebo je to prostě jen výraz člověka, který během pěti let vypustil deset tupých filmů a už se jen snaží vypadat, jakože uvnitř nezemřel.

Na jednu stranu povedené triky, na stranu druhou mizerné herecké výkony – hlavně od Sandlera teda, pitomý hlavní hrdina i jeho kámoši, nefungující romance, kreténské a absolutně nevtipné vtipy, scénář tupý až na půdu, neakční akční scény (to musíte asi vidět na vlastní oči) a tak odfláklou režii jsem neviděl hodně dlouho. Chris Columbus přitom není vyloženě sračkař. Má na triku první dva díly Home Alone, dva díly Harryho Pottera (Kámen mudrců a Tajemnou komnatu) a také dva dobré rodinné filmy s Robinem Williamsem (Táta v Sukni a Andrew-Člen naší rodiny). Nerozumím ničemu.

Lidi, co podobné filmy vymýšlejí, by měli projít psychotestama a jejich scénáristi by na psaní měli mít zbrojní průkaz.


2/10

ČSFD
IMDB
RottenTomatoes

(Stačí vidět trailer a i ten vám zabije nějaké ty mozkové buňky)

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑